maanantai 29. maaliskuuta 2010

Ensimmäinen rokotus

Armilla oli tänään ensimmäinen rokotus, joka käytiin ottamassa Joen Eläinlääkäriasemalla. Alkuun vähän jännitti, että mitenkä reissu onnistuu, mutta kaiken kaikkiaan Armi oli oikein reipas ja kiltti tyttö.

Tää meijän koiratyttö on loppujen lopuks kulkenu autolla todella vähän, joten menomatka lääkärille oli jo kokemus sinänsä. Siellä se Armi takapenkillä yritti pysytellä pystyssä ja tähystellä ikkunasta ulos. Onneks Tommi oli siellä sen kaverina ja anto aina välillä makupaloja, sekä yritti rauhoitella.

Eläinlääkärin odotusaulassa Armi tutustui mukavaan tätiin, jolla itselläänkin oli ollut elämänsä aikana jo kolme shelttiä. Hän kovasti kehu Armin ulkonäköä ja oli iloinen sen reippaudesta - ei ollenkaan arka, niin kuin useimmista shelteistä sanotaan. Odotusaulassa Armi kohtasi myös ison saksanpaimenkoiran, jota piti sitten mennä piiloon penkin alle.

Lääkäri tutki Armin korvat ja vähän tunnusteli mahaa ennen kuin antoi rokotteen. Armi ei osannut pelätä rokotetta ollenkaan, vaan keskittyi lääkärisedältä saamiinsa makupaloihin :) Hieman säpsähdettiin, kun rokotuskohdasta alkoi vuotaa vertaa, vaikka yleensä niin ei pitäisi käydä. Ilmeisesti rokote oli osunut vahingossa verisuoneen. Noh, mutta veri saatiin tyrehtymään ja kotiinviemiseks Armi sai vielä ison kuivatun peurankorvan! Mitattiin Armilta myös paino ja se oli tässä vaiheessa 4 kiloa.

Automatka lääkäriltä kotiin ei mennytkään ihan niin hyvin kuin odotettiin. Armille nimittäin tuli huono olo ja se oksensi kaikki sen päivän ruuat Tommin syliin. Ilmeisesti pitää vielä treenailla tuota autossa olemista...



Nam, miten hyvää peurankorvaa!

lauantai 27. maaliskuuta 2010

Armi 10 viikkoa



Löydettiin kirpparilta Armille uusi hieno peti, vain 1 euron hintaan :) Mukava seurata, että millonka tämäki makuupaikka jää liian pieneks...





Armi on siivouksen ohella myös innokas lumityöapulainen :D













Hyvät eväät jo pienestä pitäen!

Armi 9 viikkoa



Armi on innokas siivousapulainen ja pitihän sitä tulla tarjoamaan apua myös verhojen silityksessäkin!





Omalla takapihalla Armilla on hienot polut, joita pitkin pääsee kivasti juoksentelemaan vapaana. Myös minun vanhempien luona Armille ja Mindille on tehty paljon polkuja, joita pitkin koirat sitten pääsevät kulkemaan. Yleensä pidän Armia siellä irti, menen piiloon ja kutsun Armin sitten etsimään minut. Siitä se koira kyllä tykkää :)



Kaverukset samalla tuolilla.

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Armi 8 viikkoa

Näissä kuvissa Armilla on ikää jo 8 viikkoa ja edelleen uni tuntuu olevan se kiinnostavin juttu. Myös käsien ja jalkojen pureskelusta alkaa tulla hauska harrastus.













Armi 7 viikkoa

Ensimmäiset päivät kotosalla meni oikein lepposasti. Pentu ei oikeestaan itkeny tai ikävöiny missään vaiheessa, koska koko ajan oli jotain uutta tekemistä :) tässä kuvia Armista 7 viikon vanhana.

















7 viikon iässä Armi pääs myös tapaamaan uutta kaveriaan, Mindiä. Ensimmäinen tutustumiskerta vähän jännitti kaikkia osapuolia, mutta hyvinhän siitä selvittiin!

Ensihetket uudessa kodissa

Armin saapuessa uuteen kotiin, meni ensihetket lähinnä ihmetellessä ja katsellessa ympärille. Oli paljon uusia hajuja, uudet ihmiset ja täysin uusi ympäristö. Siinäpä pikkukoiralle paljon sulateltavaa yhdellä kertaa!



Kunhan suurimmat ihmettelyt oli tehty, oli vuorossa ensimmäinen ruokailu uudessa kodissa. Armi vaikutti hieman aralta ja ruoka ei tahtonut heti maistua, mutta kun häntä hieman rohkaisi, meni mahaan kunnon satsi sapuskaa.



Kun vatsa oli täytetty ruualla, oli vuorossa köllöttelyt uudessa upeassa pedissä!

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Uuteen kotiin

Pitkän odotuksen jälkeen koitti se päivä, kun pääsimme hakemaan Armin kotiin. Matkassa mukana oli vanhempani, sekä avopuolisoni.



Kun varasimme pentua, oli vielä hieman epäselvää, että saammeko soopelin vai mustavalkoisen nartun itsellemme. Vasta viikkoa ennen pennun hakemista selvisi, että meidän pentu on kaunis soopeli. Tässä kuitenkin kuva myös siitä mustavalkoisesta pennusta, joka oli meidän toinen vaihtoehto. Tämä pentu olikin ihan hirmuisen pieni muihin sisaruksiinsa nähden.



Samalla kun olimme hakemassa Armia, oli paikalla toinenkin perhe, jotka hakivat itselleen urospennun, joka olikin samalla pentueen suurin yksilö. Oli mukava kuulla, että tämä Armin veli tuli myös Joensuuhun, joten mahdollisesta nämä sisarukset tulevat näkemään toisiaan myöhemminkin. Kuvassa Armin veli, sekä äiti - Herkkupylly.



Kotimatka Joensuuhun sujui oikein hyvin sylissä ja korissa pötkötellen. Reipas pentu jo alusta lähtien!

torstai 4. maaliskuuta 2010

Vajaa 7 vko

Koiramme luovutusaika oli 24.2.2010, jolloin pennut olivat 7 viikon ikäisiä. Tätä ennen olin saanut kasvattajalta muutaman kuvan, joista saimme vielä ihastella pentuja paremmin.



Tässä kaikki nartut samassa kuvassa.







Olimme jo pitemmän aikaa pähkäilleet, että mikä olisi sopiva nimi tälle meidän uudelle tulokkaalle. Vaihtoehtoina käväsivät ainakin Dana, Iines, Ansa ja Ilona, mutta lopulta päädyimme Armiin. Armi olisi justiinsa hyvä nimi kauniille tytöllemme.

Syntymä

Olimme jo muutaman vuoden ajan haaveilleet itsellemme koiraa ja etenkin sheltanninlammaskoiraa sen luonteen ja ulkonäön vuoksi. Loppiaisena 6.1.2010 Bernobanin-kenneliin syntyi kuusi kaunista shetlanninlammaskoiran pentua: 4 soopelia (3 narttua, 1 uros) ja 2 mustavalkoista (narttu ja uros), josta varasimme itsellemme pennun.



Tässä pennut ovat vasta muutaman tunnin ikäisiä (meidän pentu reunimmaisena vasemmalla).



Tässä pennut ovat 12 vrk ikäisiä ja silmätkään eivät ole vielä aunneet. Meidän pentu reunimmaisena vasemmalla (tunnistaa kuonossa olevasta valkoisesta laikusta).