maanantai 19. huhtikuuta 2010

Tehosterokote

Juu, elikkä Armilla oli eilen tehosterokotteen aika ja samalla sille pistettiin rokote raivotautia vastaan. Tällä kertaa reissu sujui yhtä hienosti ku viimekskin, eli ei minkäänlaista jännitystä, puntuilua tms. ollu havaittavissa. Iloisesti häntä viuhuen meni neiti tutustumaan uusiin ihmisiin, ilman pelkoa :)

Viimeks, kun käytettiin Armi rokotuksessa (eli kolme viikkoa sitten), painoi se noin 4 kg ja nyt sitten 5,4 kg. Eli puolisentoista kiloa on tullu massaa tässä välissä ja sen kyllä huomaa jo siinä, kun tuota pentua kantelee sylissään. Hurjaa kyllä huomata, miten nopeesti se kasvaa.. kohta meijän pentu on jo iso!

Kotimatkalla lääkäristä Armille tuli taas matkapahoinvointia ja raukka joutu taas oksentamaan :( kuulin vinkin, että koiralle vois syöttää ihan noita ihmisten matkapahoinvointitabletteja, jolla sitten sais ehkästyä tuota oksentelua. Nimittäin tosi hankalaks ja kurjaks menee, jos aina lyhkäselläkin matkalla pitää oksentaa...

Mutta asiasta kolmanteen! Päästiin Armin kanssa pentukurssille, joka alkaa ens maanantaina 26.4.2010 teoriaosuudella. Huippua! Oon nimittäin jo pitemmän aikaa haaveillu pääseväni tuon kanssa ihan oikeelle kurssille, josta sais oikeet neuvot koulutukseen. Kurssin järjestää SSPK eli snautsereiden ja pinsereiden Pohjois-Karjalan yhdistys, jonne oltiin enemmän kuin tervetulleita :) Nyt jännityksellä siis odotellaan kurssin alkua!

perjantai 16. huhtikuuta 2010

Armi 13 viikkoa

On ollu mukava huomata, mitenkä Armi ja veljen koira Mindi tulevat hyvin juttuun. Pennusta asti kun ovat jo toisiaan tavanneet, ni ovat onnistuneet löytämään sen yhteisen sävelen. Taino, jos vielä joskus onnistuisivat rauhottumaankin leikkien päätteeks...









Olis tosi mukava, jos koirat saisivat ravata ihan vapaana tuossa pihamaalla, mutta Mindiä kun ei taija uskaltaa päästää irti, jottei karkaa. Tosin ei tuosta Arminkaan pihassa pysymisestä kyllä oo ihan varmoja takeita..:D





Sisälle päästyään äiti anto koirille luut, jota Mindi tässä oikein rentona mutusteleekin ;)



Vanhempieni luona Mindillä on oma paikka nojatuolin päällä, josta voi sitten tähystellä pihalla kulkevia ihmisiä ja eläimiä. No tällä kertaa Armikin pääs testaamaan kyseistä paikkaa ja kuten kuvasta näkee, Mindille tuli heti hirmuinen hinku päästä kans tähystyspaikalle.



Shelteillähän pitäis perinteisesti olla korvat, jotka on kärjestä hieman lörpällään. No Armillakin oli semmoset, mutta nyt ne on pikkuhiljaa alkanu nousta pystyyn. Luin ohjeista, että korviin vois laittaa sinitarrasta painot, joita sitten kokeiltiinkin. No nehän ei kestäny, joten sitten kokeiltiin Maitoliimaa, jota mm. kasvattaja suositteli. Noh, ensimmäinen yrityshän meni ihan pyllylleen, sillä liimaa laitettiin ihan liian ronskisti ja sitä meni myös korvien ulkopuolelle ja ihoon. Tarkoitushan oli siis laittaa sitä ainoastaan hieman korvakarvoihin, jotta korvat sais sitten taivutettua lerpulleen. No kyseinen liimahan on vedenkestävää, mutta päätettiin pestä Armi ja samalla koittaa, josko liima vähän liukenis shamppoon avulla. No voin kertoa, että ei liennut. Sen sijaan saatiin napattua näin hieno kuva märästä pystykorvastamme :) Ps. Korvat on nyt saatu liimattua uudella yrityksellä vähän paremmiks.



Pesun jälkeen syötiin Tommin kanssa vähän pitsaa, jota Armikin vesi kielellä himoitsi.



Eräänä päivänä käytiin Armin kanssa päiväunilla ja paparazi onnistu nappaaman kuvan peiton alla torkkuvasta koirulista. Aika suloista <3

Mökillä 10.4.2010

13 viikon iässä vietiin Armi käymään meidän mökillä Kontiolahdella. Menomatkalla autolla kesti puolisen tuntia, joten samalla saatiin harjoitusta autolla matkustamisesta. Ensimmäinen vartti meni ihmetellessä autoa ja vaihtuvia maisemia, mutta loppuajan tyttö nukku sikeästi. Mökille mentäessä viimeset pari kilometriä on mutkaista ja epätasaista metsätietä, mikä aiheutti taas sen, että Armi joutu oksentamaan.









Mökillä oli lunta vielä isot kinokset, joten Armikin joutu joissakin kohti vähän kahlaamaan umpihangessa. Mutta kaiken kaikkiaan tyttö kyllä nautti kovasti, kun sai kulkea vapaana muiden mukana. Pari tuntia ulkoilmaa ja lumihankea teki tälle tytölle semmoset tepposet, että kotiin päästyä uni maittikin useamman tunnin ajan :)

Veljen luona kylässä

Kuten jo aikaisemmin kerroinkin, että kun olimme hakemassa Armia helmikuussa, oli paikalla myös toinen Joensuulainen perhe, jotka hakivat urospennun kotiinsa. Vaihdoimme tuolloin yhteystietoja ja päätimme pitää yhteyttä. No 8.4.2010 koitti sitten se päivä, jolloin pennut pääsivät taas tapaamaan toisensa.





Aluksi Armi arasteli kauheasti, sillä menimme hänelle vieraaseen ympäristöön ja vieraiden ihmisten saartamaksi eli velipoika Toton kotiin. Toto oli hirmuisen innokas tutustumaan lähemmin tähän sisareensa, mutta Armi luikki häntä jalkojen välissä pakoon. Turva löytyi aina jonkun ihmisen sylistä tai sohvalta, jonne Toto ei vielä osannut nousta.





Koska sohva oli Armille turvapaikka, innostui se leikkimään sieltä käsin. Eli vauhtia oli luvassa!





Vein viemisinä Totolle pureskeltavia hammasharjoja, joista Armikin sitten sai oman kappaleensa. Näitä syödessä pennut hieman rauhoittuivat ja niistä sai napattua kuvia. Aika paljon samaa näköä vai kuinka?



Toto vasemmalla, Armi oikealla.







Ja sitten vielä vähän juoksua kehiin!

Armi 12 viikkoa



Armi on kova roskalehtien ystävä.



12 viikon iässä Armi oppi hyppäämään sohvalle, joten Mindikään ei ollu enää turvassa. Tää porukoitten sohva on kyllä niitten lemppari taistelutanner. Tyynyt lentelee ja matot menee rullalle, ku nää kilpaa hyppelehtii sohvalle ja sieltä alas.





Yritin ottaa lähikuvaa Armin pentuturkista, jossa oli paksu ja pehmonen pohjavilla ja päällä pitkiä mustia karvoja. Näytti siltä, että pennulla on piikkejä selässä :)



Tässä taas yksi Armin jännittävistä nukkumisasennoista.



Armi ja Mummo.



Pääsiäisenä Armi pääs poseeraamaan kauniissa auringonpaisteessa omalla pihalla.













Armi 11 viikkoa



Armin tyylinäyte venyttelystä :)



Ensimmäisiä kertoja ulkona uudessa pannassa ja hihnassa.



Koira ja Isäntä.





Armi ja Emäntä.



11 viikkoisena Armi oppi hyppäämään itse vanhempieni luona olevan rahin päälle. Siitä onkin sitten hyvä ottaa vauhtia ja ponnistaa pitkälle.



Huomasin, että kahden koiran koulutus yhtä aikaa on melko haastavaa :D











Aina kun Armi jätettiin yksin kotiin, laitettiin sille este, jotta se ei päässyt olkkariin ja keittiöön. Ja kuten kuvasta näkyy, ei tuo este kauaa pidätelly. Tässä siis koira jo sillä esteen väärällä puolella :D