keskiviikko 11. elokuuta 2010

Toinen kerta pentuagilityssä

Tiistaina meillä oli sitten Armin kanssa toinen kerta agilitya. Ennen kuin tunti alkoi, odoteltiin Armin kanssa vähän sivummalla, jossa se kuitenkin alko vinksuttamaan ja intoilemaan joka suuntaan. Piti sitten lähtee vähän kävelemään, jotta se rauhottuis ja haukunta lakkais..no auttohan se hetken aikaa. Sitten kun tunti viimein alko ja ohjaaja näytti oman koiransa kanssa miten A-estettä suoritetaan, alkoi Armi haukkua ihan älyttömästi. Teinpä minä mitä tahansa, niin en saanu sitä haukuntaa loppumaan..ja kun se haukunta tosiaan ei oo mitään ihan kaikkein möreintä :/ Tosin Armihan haukku siis varmaankin sen takia, että olis itekkin halunnu päästä tekemään jotain.

Ensimmäisenä päästiin kokeilemaan uutta estettä, pussia. Elikkä se on vähän niinku putki, mutta loppupää putkesta on vaan pussia, josta koiran pitää sukeltaa läpi. Aluks Armia vähän pelotti lähtee kokeilemaan tätä uutta estettä ja monesti neiti peruuttikin putkesta pois ja lähti juoksemaan minun perässä esteen ulkopuolelle. Mutta kun harjoteltiin tiiviisti, niin sittenpä se pussin läpi kulkeminen ei enää pelottanukkaan niin paljoa. Hyvä kun se pussin loppupää on semmonen, missä koira joutuu menemään ihan umpsukkelaan, niin Armihan se suorastaan ryömi sen loppumatkan. Oli aika hyvännäkönen :D

Seuraavaks kokeiltiin A-estettä, joka oli leväytetty ihan matalaks, eli nousua ja laskua ei juurikaan ollut. Tässä oli erityisen tärkeetä kiinnittää huomio esteen päissä oleviin kontakteihin, eli alueisiin, johon koiran täytyy koskea jollakin tassun osallaan, muuten siitä saa 5 virhepistettä. Tämä suju Armilta oikein mallikkaasti :)

Sitten kokeiltiin itsenäisesti viime kerralla harjoitelua putkea, joka onnistui nytkin tosi hyvin. Päätettiin laittaa vähän haastetta peliin ja käännettiin putki U:n malliseen asentoon. Pyysin Armin aluksi istumaan vasemmalle puolelleni, lähetin sen sitten putkeen ja juoksin itse ulkoreunaa pitkin putken toiseen päähän. Olin kyllä tosi yllättyny siitä, miten nopeesti neiti oppi tuon putken juonen. Kokeilin myös sitä, että olisin itse jäänyt tuon putken etupuolelle, jolloin oma juoksumatkani ois ollu huomattavasti lyhyempi. No yllättäen tämä ei sitten kyllä onnistunu :D nooh, mutta vielä on aikaa harjotella! Tämän jälkeen käytiin kokeilemassa keppejä, jotka Armi klaaras taas yhtä hyvin ku aiemminkin.

Sitten oli vuorossa pienoinen ohjauskuvio. Ensin oli vuorossa hyppyeste, putki ja sitten taas hyppy. Nämähän meni Armilla oikein jo heti ekalla kerralla. Taitava tyttö :) Sitten rataa vaikeutettiin ja hyppyjä oli peräkkäin kaksi (ei suoraan peräkkäin, vaan hieman vinosti) ja tämän jälkeen hieman kaareva putki ja vielä lopuksi hyppy. No esteet Armi meni hienosti, mutta putkeen sujahtaminen ei onnistunu, kun läheltä kantautu joku oikein viehättävä tuoksu, joka veti Armia puoleensa. Mutta kaikkinensa oikein hyvät reenit! :)

1 kommentti:

  1. Hei!
    Ajattelin vaan ilmoittaa että todella mukavaa lukea teidän kokemuksia, meille on tulossa shelttivauva parin kuukauden päästä kotiin, joten ihana lukea! :)

    VastaaPoista