maanantai 10. toukokuuta 2010

Pentukurssin ensimmäinen viikko

Meillä oli ensimmäinen pentukurssin kahdeksasta kerrasta maanantaina 3.5.2010. Kurssille oli ilmoittautunut seitsemän Kääpiösnautseria omistajineen, yksi pienikoinen Vinttikoira, sekä me Armin kanssa. Aluksi otettiin harjoitus, jossa kierrettiin rinkiä siten, että koirat saivat kohdattaessa haistella hieman toisiaan. Kun alkuinnostukset oli hoidettu alta pois, päästiinkin itse asiaan. Eli ensimmäisenä harjoituksena oli KATSO-käsky. Koiran piti siis käskettäessä katsoa silmiin, jolloin se palkittiin. Tämä onnistui meiltä Armin kanssa suht hyvin.

Sen jälkeen oli vuorossa hihnassa kulkemista, jossa oli tarkoituksena muuttaa suuntaa heti, kun koira alkaa vetää. Tässä harjoiteltiin samalla myös sitä kontaktia, eli omistajan piti saada koira kiinnostumaan itsestään, eikä muista koirista tai hajuista. Meillä tämä onnistui Armin kanssa hieman vaihtelevalla menestyksellä :D eli heti kun oltiin vähän kauempana muista koirista, kulki Armi nätisti perässäni säilyttäen katsekontaktin, mutta sitten kun toinen koira oli parin metrin päässä, pääsi Armin huomio herpaantumaan. No mutta oon kyllä oikein tyytyväinen tähänkin tulokseen, sillä olihan kyseessä vasta ensimmäinen kerta kyseistä harjoitusta :)

Lopuksi meillä oli vielä rinki, jossa kunkin koirakon tuli pujotella toisten koirien vierestä siten, että pentu olisi koko ajan kontaktissa. Tämä onnistui Armin kanssa aika hyvin, sillä pistin itseni likoon ja houkuttelin sitä erilaisilla äänillä ja juoksin välillä takaperinkin. Saatiin siitä kehujakin :) Tämän kaiken harjoittelun vastapainoksi meidän piti leikkiä pennun kanssa, jotta se mieltäisi koulutuksen kivaksi jutuksi. Lisäksi harjoiteltiin PEUKKU-käskyä. Eli kun koiralle sanotaan 'Peukku', tulee sen koskea nenällään omistajan peukaloa. Tämän Armi osaa jo hyvin :)

Ensimmäiseltä kerralta saimme kotiläksyksi opetella 'Katso' ja 'Peukku' -harjoituksia, sekä hihnassa kulkemista.

Toinen kerta meillä oli torstaina 6.5.2010, jolloin kurssi alkoi taas tutustumisringillä. Sen jälkeen toinen ohjaajista otti yhden koirakon kerrallaan sivummalle, jossa jokainen sai henkilökohtaisia neuvoja hihnassa kulkemiseen. Meille ohjaaja sanoi, että Armi osaa kävellä hyvin hihnassa, eikä näyttäisi vetävänkään. Mutta mikäli Armi joissain tilanteissa vetää, täytyy silloin ottaa pari askelta taaksepäin ja jatkaa sitten taas matkaa. Suurin ongelma Armin hihnassa kulkemisessa oli se, että hällä on tapana jumittua haistelemaan kaikenlaisia hajuja. Ohjaaja kyllä sanoi, että koiran pitää saada välillä haistella, mutta joka puskaa ei ole tarvis jäädä tutkimaan. Eli kun Armi jumittuu haistelemaan, niin se pitää saada taas kiinnostumaan omistajastaan esimerkiks tekemällä erilaisia ääniä ja innostamalla muutenkin.

Tällä kertaa kurssilla harjoiteltiin ISTU -käskyä, joka meiltä onnistuikin jo ihan erinomaisesti. Aloitettiin nimittäin kyseisen käskyn harjoittelu jo heti ensimmäisellä viikolla. Näiden lisäksi kerrattiin hihnassa kulkemista ja kontaktia.

Tänään meillä on kolmannet harjoitukset, jossa olisi luvassa ainakin SEURAA-käsky. Jännittävää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti