perjantai 28. toukokuuta 2010

Pentukurssin "loppukoe" 27.5.2010

Pentukurssin viimeisellä kerralla meillä oli luvassa lopputesti, jossa katsottaisiin, että miten koira ja omistaja ovat kehittyneet kurssin aikana.


Ennen kurssin alkua harjoteltiin Armin kanssa vielä vähän kontaktia & tottelevaisuutta ja hyvinhän se menikin.


Kokeessa oli muutama erillainen rata, jotka koiran kanssa tuli suorittaa. Ensin piti kulkea koiran kanssa kontaktissa ensimmäiselle pisteellä, jossa koiran tuli istua. Sen jälkeen matkaa jatkettiin ja toisella pisteellä koiran piti mennä maahan.

Toisella kieroksella haastetta lisättiin ja pisteillä vietiin makkarakipot. Ensin piti kiertää kippo siten, että koira oli ulkoringissä ja toisella kerralla siten, että koira oli lähempänä makkaroita. Armia makkarat kyllä kiinnostivat kovin, mutta sain sen lopulta houkuteltua mukaani, eikä yhtään herkkua ehtinyt päätyä suuhun asti.

Kolmannella kierroksella vaihdoimme koiria keskenään ja testasimme, että miten rata onnistuisi vieraan koiran kanssa. Itse sain parikseni kääpiösnautseri Lissun, joka olis oikein mielellään syönyt makkaroita :) Lissu myös hinku aika paljon emäntänsä perään. Armilla kierros näytti menevän oikein hyvin, eikä se tuntunut kaipailevan minua :)

Näiden ratojen lisäksi testiin kuului luoksetuloa ja toisten koirien ohi pujottelua. Nämä onnistuivat yllättävän hyvin (tai no luoksetulon Armi handlaa kyllä tosi hyvin...ainakin useimmiten!). Haastetta luoksetuloon teki se, että koiran piti juosta avonaisten makkarakippojen välistä. Armi oli jo melkein päässyt perille minun luokse, kunnes jostain kantautui sen nenään makkaran sulotuoksut ja siinä samassa tyttö vetäs jarrut päälle ja lähti etsimään näitä ihanaisia herkkuja. Yhtään makkaraa se ei kuitenkaan vetässyt huiviinsa, vaan suostui lopulta tulemaan luokseni.

Loppuhuipennukseksi kaikkien piti harjoitella jokin temppu ja minähän laitoin Armin kierimään. Muut vain ihastelivat, miten hienon tempun Armi oli oppinut :)

Kun testi oli valmis, oli vuorossa palkintojen jako. Meidän suureksi yllätykseksi Armi voitti koko kilpailun! Ohjaaja perusteli voiton sillä, että me ollaan Armin kanssa kehitytty kaikista eniten kurssin aikana. Koska kurssille tullessamme olin ihan hukassa Armin kanssa, kun se ei totellut minuu yhtään ja nyt tyttö teki lähes kaiken mitä käskin. Aivan ihana pentu <3 Olin niin iloinen ja ylpeä meidän voitosta, että melkein meinas tulla tippa linssiin :)


Palkinnoksi Armi sai puruluita ja minä sain valita neljästä palkinnosta mieluisimman, joka sitten olikin Laivanupotus -peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti